Thursday 19 July 2012

PUDDING



BAHAN-BAHAN


100 GM BLACK
100 GM MINYAK SAPI
100 GM BREAD CREAM
175 GM  CURRANT BLACK/KISMIS
100 GM BROWN SUGAR
50 GM CHOPPED WALNUT
100 GM GLACE CEHRRIES
3 BJ TELUR


CARA MEMBUAT :

  1. PUTAR MINYAK SAPI BERSAMA DENGAN BROWN SUGAR
  2. KEMUDIAAN MASUKKAN  BLACK,BREAD CREAM,CURRANT BLACK,CHOPPED WALNUT DAN GLACE CEHRRIES PUTAR SEHINGGA SEBATI
  3. SETELAH SIAP DIPUTAR,MASUKKAN KEDALAM ACUAN DAN BAKAR SELAMA 4 JAM..
VANILLA SAUCE 


BAHAN-BAHAN


3 NOSS EGG
50 GM SUGAR
300 GM MILK
1 TSP VANILLA


CARA MEMBUATNYA :

  1. KACAU TELUR DAN SUGAR (jangan sampai berbuih)
  2. PANASKAN SUSU DAN VANILLA DI DALAM SAUSE POT
  3. KEMUDIAAN MASUKKAN BAHAN YANG DI PANASKAN TADI KE DALAM BAHAN YANG DIPUKUL.
  4. SETELAH ITU,MASUKKAN DIDALAM DOUBLE BOILER,KACAU SEHINGGA SEDIKIT PEKAT
  5. SETELAH SIAP,ANGKAT DAN TAPISKAN DIDALAM BEKAS











No comments:

Post a Comment