Thursday 19 July 2012

PENGENALAN PASTRI


      Pastry adalah nama yang diberikan kepada pelbagai jenis produk bakar yang diperbuat daripada bahan-bahan seperti tepung, gula, susu, mentega, lelemak, serbuk penaik, dan telur. kek kecil, tart dan lain-lain produk bakar manis dipanggil "pastri".
      Pastri juga boleh merujuk kepada doh dari mana apa-apa produk bakar dibuat. doh pastri dilaksanakan nipis dan digunakan sebagai asas untuk produk bakar. hidangan pastri biasa termasuk pai, tart, quiche dan pastry  yang dibezakan daripada roti dengan mempunyai kandungan lemak yang tinggi, yang menyumbang kepada tekstur yang tidak stabil  atau rapuh. pastri yang baik adalah ringan dan lapang dan lemak, tetapi cukup pejal untuk menyokong berat pengisian. apabila membuat pastri shortcrust, perhatian mesti diambil untuk menggabungkan lemak dan tepung sepenuhnya sebelum menambah cecair apa-apa ini memastikan bahawa granul tepung secukupnya disalut dengan gluten lemak dan kurang berkemungkinan untuk membangunkan.Sebaliknya,over mixing keputusan dalam gluten panjang yang menguatkan pastry  di lain-lain jenis pastri seperti pastri dan kroisan dan denmark, tekstur berkelupas yang ciri dicapai dengan berulang kali melancarkan doh yang serupa itu bagi roti yis, merebak dengan mentega, dan terlipat untuk menghasilkan banyak lapisan yang nipis lipatan.






         

3 comments:

  1. wah..lpr la pla tngok kek 2..hehe.. :P

    ReplyDelete
  2. Merit Casino review 2021 - xn--o80b910a26eepc81il5g.online
    메리트카지노 play › comments › merits-casino › play › comments › merits-casino Check our Merit Casino review 2021. choegocasino Check out our reviews, ratings, complaints, bonus codes, payout speed, worrione software providers, games,

    ReplyDelete