Pastry adalah nama yang diberikan kepada
pelbagai jenis produk bakar yang diperbuat daripada bahan-bahan seperti tepung,
gula, susu, mentega, lelemak, serbuk penaik, dan telur. kek kecil, tart dan
lain-lain produk bakar manis dipanggil "pastri".
Pastri juga boleh merujuk kepada doh dari
mana apa-apa produk bakar dibuat. doh pastri dilaksanakan nipis dan digunakan
sebagai asas untuk produk bakar. hidangan pastri biasa termasuk pai, tart,
quiche dan pastry yang dibezakan
daripada roti dengan mempunyai kandungan lemak yang tinggi, yang menyumbang
kepada tekstur yang tidak stabil atau
rapuh. pastri yang baik adalah ringan dan lapang dan lemak, tetapi cukup pejal
untuk menyokong berat pengisian. apabila membuat pastri shortcrust, perhatian
mesti diambil untuk menggabungkan lemak dan tepung sepenuhnya sebelum menambah
cecair apa-apa ini memastikan bahawa granul tepung secukupnya disalut dengan
gluten lemak dan kurang berkemungkinan untuk membangunkan.Sebaliknya,over
mixing keputusan dalam gluten panjang yang menguatkan pastry di lain-lain jenis pastri seperti pastri dan
kroisan dan denmark, tekstur berkelupas yang ciri dicapai dengan berulang kali
melancarkan doh yang serupa itu bagi roti yis, merebak dengan mentega, dan
terlipat untuk menghasilkan banyak lapisan yang nipis lipatan.
wah..lpr la pla tngok kek 2..hehe.. :P
ReplyDeleteheheh,nk ke?,jgn lpa order nt hikhikhik
DeleteMerit Casino review 2021 - xn--o80b910a26eepc81il5g.online
ReplyDelete› 메리트카지노 play › comments › merits-casino › play › comments › merits-casino Check our Merit Casino review 2021. choegocasino Check out our reviews, ratings, complaints, bonus codes, payout speed, worrione software providers, games,